mandag den 31. december 2012

Slut på 2012...........
Året 2012 er nu gået

Det er nu tid til, at kikke tilbage på årets aktiviteter.

Når jeg kikker tilbage på året så har det været et lærerigt år på mange måder. Men det har også været et hårdt år på mange måder. Hårdt fordi, at jeg aldrig har trænet så mange kilometer som jeg gjorde i 2012 samtidig med, at udbyttet aldrig har været så dårligt.

Mit mål for 2012 var at gennemføre det historiske 246 km ultra løb Spartathlon som går fra Athen til Sparta. Derfor havde jeg tilrettelagt året efter at jeg skulle kunne indfri mit store mål.

Startet året med et par maraton løb derudover havde jeg den traditionsrige 1 maj træningstur på 60 km Rundt om Hurum, Norge men min gode ven Geir Frykholm. Senere havde jeg en træningstur med KUUL gutterne fra Århus til Købehavn med afsluttende deltagelse i Københavns maraton i alt 170 km

I slutningen af juni stod jeg på start linjen til 212 km Ultrabalaton i Ungarn som jeg har gennemført tidligere tilbage i 2009. I år måtte jeg udgå efter 80 km pga. manglende evne til at optage næring grundet den høje temperatur. Det skulle vise sig senere at temperaturen komme til at spille en afgørende rolle.

August var jeg med i Viborg 12 timer løb og kom ud på 109 km og fik en 3 plads. Formålet med løbet var at komme igennem de først 81 km under 9 timer for at træne til Spartahlon hvor det første store cut er 81 km på under 9 timer 30 min.   

For at være bedst muligt forberedt til året store mål Spartathlon så havde jeg valgt, at planlægge 3 ugers ferie i slutning august start september. I de 3 uger fik jeg ca 160-180 km i benene om ugen fordelt med 10-15 km om morgen og 15-20 km om aften.

Så da jeg stod på start linjen den 28 september ved foden af Akropolis, Athen så følte jeg mig maximal forberedt til, at gennemføre de 246 km. Men kun efter 60 km løb blev jeg taget ud af løbet pga. af tiden. Jeg må sige at jeg har aldrig været så skuffet i min løbe karriere.

Nu havde jeg lagt hele året op efter at nu skal det være. Jeg havde taget mine forbehold og lære af de 2 forgående år hvor jeg også udgik. ( henholdsvis 150 km i 2010 og 160 km i 2011).

Hoved årsagen til at jeg udgik var igen pga. varmen omkring middagstid vare temperaturen i skyggen oppe på 42 grader og alt energi havde forladt kroppen.
19 % af de 350 startende gennemførte Spartathlon det år 284 udgik jeg deriblandt. Jeg skulle have været en af de 19 %.

Efter, at jeg havde sundet mig lidt i bussen på vej til mål området så var jeg fast besluttet på, at jeg står til start igen i 2013. Jeg skal have gennemført Spartathlon.

Efter hjemkomsten gik det op for mig, at jeg ikke havde nogen kvalifikationsløb gennemført til næst års Western stats 100 miles, Californien, USA (jeg gennemførte det i 2011, fantastisk løb)

For at kunne deltage i lotteriet  så må man have gennemført et af de udpeget kvalifikationsløb jf. deres hjemmeside. Da der var 3 uger til deadline for, at gennemføre så var jeg i bekneb med tiden med at finde et løb. Det tætteste jeg kunne finde var 50 miles trail (80 km) løb i England. 50 miles Round Rotherham nær Sheffield. Et specielt løb som jeg fik gennemført i 9 timer og 17 min.

Jeg var med i lodtrækning til Western stats 100 miles men blev ikke udtrukken. Jeg havde for en sikkerheds skyld også tilmeldt mig Hardrock 100 miles i Colorado, USA. Men her var jeg heller ikke held og blev trukket.


Året 2013

Så nu er det bare med at lukke 2012 ned og få kikket frem mod 2013 som bliver et spændende år på mange måder.
Mit store mål er at gennemføre Spartathlon i september + at få gennemføret et kvalifikations løb til Western stats 2014. Så vil jeg bruge sommeren på at tilbringe noget tid i varmen så jeg kan være endnu mere forberedt til Spartathlon 2013. Derudover vil jeg deltage i Ultrabalaton i juni for at få et langt løb i benene herover sommeren.

Vi ses måske derude………………….


Ingen kommentarer:

Send en kommentar