onsdag den 11. juli 2012

Balaton


Hjemvendt fra Ultrabalaton 2012.

Løbet i år var en speciel oplevelse for mig. Først og fremmest så var jeg godt forbedretop til løbet og mente selvfølgelig at jeg havde en reel chance for at gennemføre. En ting som jeg selvfølgelig også var beredt på er at jeg gik ydmygt ind til løbet hvilket kan være en udfordring når man har gennemført løbet tidligere. Min forberedelse har bestået i at jeg har haft en del langtur i foråret og senest 170 km træningstur fra Århus til Kbh.

Torsdag den 28/6
Da vi ankom til Ungarn den 28/6 kunne jeg godt mærke varmen som var på 34-36 grader da vi steg ud af flyveren.

Ann og jeg brugt den første dag (Torsdag den 28/6) til lidt afslapning og kikkede os lidt omkring i området. Tog os en sejl tur over på den anden side af Balaton søen.

Fredag den 29/6
Fredagen gik med at få købt lidt ind og få fixet drop dags, afhentet start nummer og ikke mindst få spist og fyld deportere op. Dagen gik roligt og fredeligt og jeg syntes selv at det var en god rolig dag hvor jeg fik slappet af.

Lørdag den 30/6
Stod til start kl. 6.00 Lørdag og fik gennemført i først 20 km i 2 timer 9 min (ca. 10 min bedre end i 2009 på daværende tidspunkt)
Ved 40 km så det forsat fik ud og klokken var nu ved at være 10.30 og solen var ved at få magt. Løbet gik forsat godt og vi befandt os forsat inde i landet hvor det luftet lidt. På de første 50 km går ruten en lille sving ind i landet. Formentlig for at de kan få de 212 km til at gå op.

Ved middags tid 12-13 kan jeg mærke, at det her bliver en hård omgang. Jeg er begyndt at gå mere og mere. Solen har suget rigtig meget energi ud af kroppen og det bliver svær og svær og komme op og løbe.

Ved 16 tiden så gik jeg faktisk det meste af tiden og havde stor problemer med at komme i gang. Enkelte gange luntet jeg de del.

Vand smagte ikke godt. Jeg havde udfordringer med at drikke vandet. Vandet fejlet ikke noget men jeg kunne bare ikke få det ned. Det betød så at jeg ikke fik nok ind og var i gang med en dehyrering.

Varmen var på sit højeste og jeg spurgte på et depot hvad temperaturen var 40-42 grader. Det var så hvad det var men vinden stod helt stille og sveden sprang frem.

Vedr. 84 km mærket kunne jeg se, at jeg ville ikke nå det inden for tidsgrænsen og jeg var totalt tømt for energi. Så her stoppet mit Ultrabalaton 2012.

32 gennemført ud af 166 startende. Så løbet i år var ganske hårdt med sol og varme
Nu er det tid til at reflekter af løbet og kik fremad til årets største løb og udfordring. Spartathlon 246 km.

Jeg har netop tilmeldt mig Viborg 12 timer som gå den 11 August. Dette løb skal bruges til at få den sidste langtur inden afgang til Athen.

Derudover har jeg planlagt en del langtur i den næste periode for at få noget mængde træning ind i kroppen.  

Forberedelserne er i gang til Spartathlon 246 km Athen-Sparta
Ingen kommentarer:

Send en kommentar