søndag den 27. maj 2012

LøbeberetningFra Skejby Hospital, Århus til Rigshospitalet, København inkl. deltagelse i Copenhagen maraton i alt 170 km.

Først har jeg lyst at sige Henrik, Gert & Jan tusinde tak for en dejlig tur fra Århus til København.
Det var en fornøjelse at løbe sammen med de 3 herre. Vi havde en god stemning og fik nogle gode dialoger. Alle venter på hinanden og det sociale aspekt var i højsæde igennem alle 170,2 km fra start til slut.

Lørdag den 20 maj

Kl. 14.15         
Vi mødes vi foran indgang 9 på Skejby Hospital.  Her skulle vi mødes og starte turen ned mod færgen som ville bringe os over til Sj. Odden. Udover os 4 løber Henrik Skriver, Gert Hovgaard, Jan Tagensen og undertegnet så havde vi Gert`s frue Pia og deres Søn Marc og hans kæreste Steffani til at køre support vognen under hele turen. FIAT havde sponseret en bil som blev udlånt til formålet. Men inden da skulle vi omkring Storcenter Nord for at samle op et antal løber som ville løbe med til Århus Havn.

Distance: 10 km blev tilbagelagt

Kl. 16.00         
Afgang fra Århus havn med ankomst i Sj. Odden kl. 17.10.

Kl. 17.10         
Ankom vi til Sj. odden færgehavn klar til, at starte vores tur ind mod København hvor vi skulle ankomme senest kl. 9.15. En tur på i alt 114 km.
           
Det første parti fra Sj. odden til et lille stykke før byen Vig gik igennem sommerhus område med mange snot veje og sving. Dejligt med lidt afveksling mellem asfalt og grusvej.
           
Vi løb ikke forkert en eneste gang hvilket vi kunne takke Gerts detaljeret navigations arbejde for. Gert løb med en GPSèr hvor hele ruten var i lagt og det samme gjaldt GPSèren i bilen som havde samme kort og rute.

Support bilen fulgte os hele vejen med et stop interval for hver 5 km. Bilen var loadede med alt hvad vi skulle bruge af mad og drikke inkl. ekstra tøj.

Vejret var fantastisk og temperaturen lå på ca. 18-22 grader der var helt vind stille. Jeg startet ud i korte tights, T-shirt, solbiller, væskebælte og mine nye HOKA sko.
           
Købt hos Norges førende løbespecialist Löplabbet Sandvika.

Vi startet ud med, at løbe i intervaller ”løb i 2 min og gå i 1 min”. Det var første gang, at jeg prøvede den interval form. Men jeg måtte sige, at det er overraskende hvor effektivt den formel endelig var. Det skulle også vise sige senere, at vi var meget konstante under hele løbet.
           
Efter ca. 25 km så skulle vi forlade de små vej og tiden var nu til at løbe på landevej frem til Holbæk. Af hensyn til vores sikkerhed valgte vi også at tage refleksvest på ved samme lejlighed.

Da vi havde løbet igennem Vig by og var kommet et godt stykke efter byen og forsatte af rute 21 kunne vi hurtig mærke at bilerne kørte tæt på og visse bilister respekteret ikke rigtigt, at vi løb i siden af vejen med refleks vest på.

Derfor besluttet vi at tage hovedlygte på så vi vare endnu mere synlig. Jeg købte en LED H7 sidste år som jeg er utrolig glad for da den lyser med 140 Lumen hvilket er ganske kraftigt og gøre at bilisterne har lidt mere respekt for dig som løber i aften skumringen og om natten.
Det viste sig også ret hurtigt at bilerne trak væk fra os ligeså snart de så os.

Kl. 23.30         
Løb vi ind i Holbæk by og det var tid til, at få ”nattøj/lange tights” på. Vi havde nu tilbagelagt 50 km og support bilen mødte os i en indkørsel der var oplyst og her kunne vi skifte tøj og få lidt frisk vand på flasken. Efter en lille holdt på ca. 10 min var vi klar igen til, at bevæge os ud i natten.

Næste større mile pæl var Roskilde som lå 30 km længere fremme.

Efter 10-15 km løb så mødte vi en af Gerts arbejdes kolleager som stod på en raste plads og ventet for at hilse på. Turen gik nu videre ind mod Roskilde og det gik forsat godt. Benene havde det fint og humøret var forsat fint.

Søndag den 21 maj

Kl. 04.20         
Vi passeret igennem Roskildes natte liv og forlod byen netop da solen skulle til, at stå op. Vi forsat ind af Roskildevej igennem Hedehusene, Taastrup videre ind mod Albertslund og Glostrup. Ved Shell stationen på Roskildevej v/Brøndby stod der 3 personer som skulle følge med ind til start området til Cph. maraton. Sol var netop på vej op på himlen og vi var nu ved at runde de 104 km da vi ankom ved Shell stationen.
           
Vi fik skiftet fra lange tights til korte tights og refleks vesten kom af og vi kunne nu igen løbe i kort tights og T-shirt. De som skulle løbe med os have taget varm Cacao med hvilket var helt fantastiks. Hele aften og natten havde vi drukken koldt vand og cola og nu fik vi varmt Cacao. Det var som balsam for kroppen.

Kl. 07.40         
Starter vi tur på de sidste 10 km ind til mål området i Københavns maraton. Vi var noget slidte og kunne mærke de mange kilometer i bene. Jeg måtte sige, at de ny indkøbte HOKA sko var helt fantastiks at løbe i.  Der slet ikke det samme tryk på underbene som der er i mine Mizuno sko.

Turen ind til København maraton gik fint og vi mødte mere og mere liv i gaderne. Alle maraton løberne som skulle være med i Cph. Maraton kom cyklende ind mod byen og stemning øges efterhånden som vi kom frem.

Distance: 114 km + 10 km = 124 km tilbagelagt.

Kl. 09.10         
Ankom vi ved VIP teltet hvor vi fik start nummer udleveret inkl. en flaske vand. Vi havde nu tilbage lagt 124 km. Der var nu kun 20 min til starten skulle gå på dette års udgave af Cph. Maraton. Det skulle senere vise sig at blive en tung omgang selv om der var højt humør blandt tilskuerne og solen stod højt på       himmelen.

Kl. 09.30         
Gik starten til dette års udgave af Cph. Maraton og vi var nu i gang igen. 42,1 km skulle tilbagelægges og det var til at se en  ende på det troede jeg. Men jeg må indrømme at da jeg så 3 km skiltet så var det ikke motivationen der lyste ud af mine øjn. Den eneste trøst var dog at vi havde 6 timer til at tilbagelægge de 42 km og dem kommer jeg nok til at bruge var min konklusion.

Jeg lå sammen med Jan og vi fulgte ad frem til 15 km mærket hvor jeg fik behov for at ”hælde vand fra kartoflerne”. Så forsvandt han fra mig og jeg løb alene frem til 22 km mærket hvor jeg fik følgeskab at Gert som jeg løb sammen med resten af løbet.

Ved 25 km mærket stod min dejlig kæreste Ann sammen med hendes 2 børn og hendes søstre. Dejlig at se familien og ekstra dejlig, at hun havde købt en sodavand is til os. Den is faldt på et tørt sted Dejligt…….
           
Kl. 15.20         
Gert og jeg fik os kæmpet os igennem og mødte Henrik & Jan ca. 2 km før mål. Herfra løb vi i samle flok ind mod målet i Cph. Maraton. Da vi krydset stregen blev vi mødet med klapsalve og kommentatoren fortalte, at vi have taget hele turen fra Århus og der nu var tilbagelagt 166,2 km. Der blev en naturlig ro og underende blandt tilskuerne som sad i mål området hvor vi var da de hørt om vores lille tur fra Århus til København.

Efter et lille hvil på 10 min så offentliggjorde speakeren, at hvis der var nogen som havde lyst til at løbe med os de sidste 4 km op til Rigshospitalet så skulle de være velkommen til at følge med os.

Distance: 42,2 km + 114 km + 10 km = 166,2 km tilbagelagt

Kl. 15.30         
Afgang mod rigshospitalet og de sidste 4 km skulle nu gennemføres. Kroppen var    ved at være slidt og jeg tænkte på hvor dejligt det må være at stå ind under bruseren og få varmt vand i hovedet. 
Efter 35 min gang og løb, måske mest gang så nåede vi hovedindgangen til Rigshospitalet og 170,2 km var tilbagelagt uden skader og i et fantastik selskab fra start til slut.

Distance: 4 km + 42,2 km + 114 km + 10 km = 170,2 km tilbagelagt

Hele turen sluttet med en lille uformel reception på Rigshospitalets børneafdelingen hvor Henrik fortalte om baggrunden for løbeturen og hele projektet med de 2 hospitalers samarbejde.

Tusind tak for en fin tur til de 3 fantastiske ultraløber fra KUUL. Det var en sand fornøjelse at få lov at opleve KUUL kulturen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar