lørdag den 9. januar 2016

2015

Sæsonen slutter…………….. for 2015.

2015 har været et fint år på mange måder. Et af højde punkterne var da jeg mødte min gode løbe kammerat Lars Simonsen som jeg nu har tilbragt en del kilometer sammen med siden vi mødes nytårs aften.

Resultatmæssigt har 2015 været et lidt mellemfornøjet år. Mit første løb i 2015 var sammen med min gode ven Geir Frykholm. Vi havde besluttet os for at rejse til Barcelona for at deltage i Ultra trail Barcelona 100 km.  Men efter 60 km med en meget uvejsom og ødelæggende terræn for sådan et par gamle mænds  ben besluttet vi at stoppe.

Jeg har 4 gange tidliggere deltaget i Ultrabalaton som er et løb på 212 km rundt om Europas største sø som ligger 180 km syd for Budapest. Jeg gennemførte i 2009, 2012 og 2014. I 2013 måtte jeg udgår pga. varmen.
Til dette års udgave havde man ændret distancen til 220 km som skulle gennemføres inden for 32 timer.
Det lykkes mig at fuldføre i tiden 31 timer og 44 min hvilket gjorde at jeg nu har gennemført Ultrabalaton 4 gange.

I min forberedelse hen mod Spartathlon havde jeg valgt at deltage i Viborg 12 timers for at få en sidste lang tur inden afrejse til Grækenland.

Formen var på det tidspunkt ved at toppe og jeg havde en rigtig god føle i kroppen. Jeg lavede 109 km på de 12 timer i Viborg hvilket jeg er meget godt tilfreds med. Min gode ven Lars Simonsen lavede lidt mere end 85 km hvilket var hans længste løb og meget imponerede. 

Spartathlon var en skuffelse af flere årsager. Dels fordi jeg var rigtigt godt forberedt og jeg var godt løbende. Men jeg måtte udgå ved 60 km pga. tidstab og problemer med varmen.

Det er altid svært at rive sig op efter en sådan skuffelse. Specielt når man har brugt hele året på at forberede sig og lagt alt tilrette efter at nu skulle jeg gennemføre for anden gang.

Efter en oktober måned med meget lidt træning så valgte jeg at deltage i Grenå 6 timer for, at have et mål at gå efter og komme i gang med træningen igen.

Jeg fik 60 km hvilket jeg var ok tilfreds med. Havde dog lagt ud så jeg havde 32 km på de første 3 timer og gik faktisk efter at lave 64-65 km. Men efter 3,5 time begynde jeg at få problemer med højre knæ. Hvilket betød at jeg måtte ned og gå og tabte tid.

Helbredet har været udfordret et par gange i løbet af 2015. Først faldt jeg af en Segway og trykket en del ribben. Som kostet mig 5 uger med reduceret træning.

Så oplevede jeg svimmelhed for første gange før jul som medførte kvalme og opkast. Lægen mente det var en betændelse tilstand på balance nervesystemet.
Det kostet mig 2 uger hvor jeg måtte ligge stille med løbe træning.


Nu er året 2015 så afsluttet med 4.300 km på landevejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar