lørdag den 19. november 2011

100 km MCX Centennial Deventer, Holland

Løbsrapport


Nu har jeg forsøgt og analyser lidt på mit løb efter min hjemkomst for en uges siden. Løbet gik over alt forventning. Jeg er ikke nogen stor hurtig løber så derfor var jeg spændt på om jeg kunne holder tempo i alle 100 km.
Hele formålet med at deltage i løbet, var og gennemføre inden for tidsgrænsen på 10 timer 30 min som er et af kvalifikations kravende til Spartathlon 246 km fra Athen til Sparta.


Jeg havde disponeret med, at jeg sikret ville tabe efter ca. 70 km. derfor var planen og ligge mig omkring 59 til 60 min pr. 10 km.


Efter 3 timers løb fandt jeg ud, af at der var forskel på mit Garmin 310 GPS ur og det faktiske "Champion Chip" måling. Hvilket stresset mig en smule da jeg troede at jeg var i fuld gang med at spare tid op hvilket jeg så ikke var.
Jeg underet mig over det forskel og bad Ann om at undersøge årsagen hos løbs ang. Det viser sig at når man løber på en 400 meters bane hvor retningen bliver ændret hver time så kan der opstå differencer på tiden mellem den faktiske og den tid GPS uret viser.


Det betød, at jeg måtte skrue op eller som minimum holde tempo. Det kan have ganske store konsekvenser og smide 1 til 2 min pr. 10 km.


Det havde også den konsekvens at min dejlig kæreste Ann måtte ned fra hendes fast plads i stadion cafeteria hvor hun sad, og oplyse mig om omgangs tiderne.


Efter 4-5 timer lå jeg ganske stabilt og det gav mig lidt tryghed i maven. Men jeg fik ikke bygget tid op som var min plan.
Som vist på mine reg. så ligger jeg ganske stabilt mellem 60,3-61,2 på de første 70 km. Så taber jeg et par min mellem 70 og 80 km og 4 min. mellem 80 og 90 km og det sammen mellem 90 og 100 km.


Hvis jeg sammenligner med mit 100 km løb i April så taber jeg ikke så meget på slutning i Holland hvilket jeg er meget tilfreds med.


Den blå kurve viser mine resultater for hver 10 km i 100 kbh. i April og den røde viser mine resultater i MCX Holland. 


Før start af dette års udgave af 100 Km MCX med 28 til start.
Efter 70 km løb syntes jeg at det så fornuftigt ud men nu kom også den fase hvor jeg kunne tabe det hele på gulvet hvis ikke jeg tog mig alvorligt sammen. Nu starte fasen hvor smerte helvede ville sætte ind og jeg skulle fokusere på noget andet.
Jeg syntes selv det gik fint. Jeg tabte selvfølgelig lidt men holdte endeligt fanen højt og endte med et okay slut resultat på 10 timer og 18 min hvilket er mit bedste resultat til dato på 100 km.
Løbet var rigtig godt, men fint underlag og dejlig venlig mennesker som jeg varmt kan anbefaldes.


2 kommentarer:

 1. Hej John
  Tillykke med flot løb og ikke mindst kval. til Spartathlon så du med igen næste år kan jeg tænke mig :-)
  Jeg er kommet i gang igen og lægger blødt ud næste år med hammer Trail halv marathon...:-)
  Håber du og bror mand har det godt.
  Ses jo nok en dag derude når mine distancer bliver en smule længere.
  Kh Tina

  SvarSlet
 2. Hej Tina
  Dejligt at høre du er kommet fint igang igen. Løbet giver så mange glæder og oplevelser. Håber at vi snart kan løbe en tur sammen. Håber at det går godt hos dig.
  Hilsen John

  SvarSlet